Biografija

 

Slavica Milošević je rođena 14.08.1992. u Crnoj Gori.

Profesionalni član je nacionalne zajednice pisaca PEN America.

Objavila je par knjiga koje ističe stil refleksivne lirike, poezije u prozi, poezije, esejistike mikro-eseja, kolažiranja i intertekstualnosti.

Takođe je objavila izdanje na engleskom jeziku: “It’s all said Amelie” koja predstavlja kolekciju izabranih eseja iz sledećih knjiga: “Cirkuzant, idealista i budala”, “Neka me uteši nebo”, “Sve je rečeno Ameli”.

Ostali izdati naslovi: “Kad karijatide plaču”, intertekstualna drama: “Ti, ja i Prever”, drama :“Kajanje za poneti”.

Piše tekstove za kulturno umetnički magazin PULSE.

Bloger je izraelskih medija: „Jerusalem Post“ (www.jpost.com) i „Times of Israel“ (blogs.timesofisrael.com).

Izdate knjige

knjiga: Kajanje za poneti

Kajanje za poneti

„Zvala sam se lice, shvatila sam da samo Naličja opstaju.“

Cirkuzant, idealista i budala

Izdavač: Nova Poetika

„Slavica Milošević poseduje interesovanje za sopstveno vreme, u kome obitava, osušuje, kritikuje i brani se od ovovremenskog ludila strašnim oružjem – osećajnošću i intelektom… Posebno verujem darovitosti i energiji, poput Slavičine, koja nije „zagađena“ egoizmom i hipokrizijom no na Donkihotovski način osvaja čitaoca. Pred sobom imamo naizgled, čudnu literalnu formu sa mnoštvom jakih asocijacija…“

Milomir Cvetković

Neka me uteši nebo

Izdavač: Draslar

Ova knjiga pripada žanru refleksivne lirike, slobodnoj formi koja izražava dojam jakih emocija i osećanja.

Kad karijatide plaču

Izdavač: Draslar

Energično, sa puno poštovanja, Slavica objašnjava nedvosmisleno snažan doživljaj prelijepih statua na hramu u obliku žena koji je rezultirao zbirkom pjesama i poezijom u prozi.

Ti, Ja i Prever

Izdavač: Draslar

Predstavlja dramu u formi inertekstualnosti inspirisane Preverovim pesmama. Kroz likove Natali, Adrijana, Lare, Matisa i Prolaznika ogleda se neobična forma intertekstualnosti, dok se pritom zadržava srž drame kao i originalnost Preverovih pesama koje čine ovo delo.

Sve je rečeno Ameli

Izdavač: Draslar

Knjiga koja ističe formu mikro eseja.

„Preko tanke niti samospoznaje koja visi iznad ponora sećanja i bola, autorka nas uvodi u svoj svet emocija i samorefleksije, ne ostavljajući mesta ravnodušnosti. Nepristajanje je put Slavice Milošević, a njene reči kao čelik o staklo ruše zidove naizgled čitljivih svakodnevnih nobičajnosti.“

Urednik, Ana Draslar

Objavljena u engleskom izdanju, “It is all said Amelie”, predstavlja kolekciju izabranih eseja iz knjiga: “Cirkuzant, idealista i budala”, “Neka me uteši nebo” i “Sve je rečeno Ameli”.

Poručite knjigu