Kreativna radionica u OŠ „Jugoslavija“ Bar
On 29 октобра, 2017 | 0 Comments | Blog | Ознаке: , , ,

Kreativna radionica, odnosno jedan zanimljiv  čas razgovora s djecom se održao 26. Oktobra 2017.

Ova ideja odnosno inicijativa je pokrenuta od strane mog bivšeg učitelja Gospodina Mića Baltića uz nesebičnu podršku direktorice škole, moje nekadašnje mentorke, sad već direktorke, Dame Biljane Vukmanović.

Ruku na srce Bog me je očigledno dao da pišem dramatične priče tako da bez velike pomoći učitelja ne znam da li bih se tako dobro tj. uopšte snašla.

Pričali smo o „Malom princu“, klinci su me pitali koja mi je omiljena knjiga, inspiracija, moram priznati da mi je bilo drago da vidim dječije oči pune sjaja i radoznalosti, to su naši talenti, imamo i imaćemo ih.

Svidio mi se entuzijazam kada su dobili temu da napišu nešto kratko, neki su hitro išli olovkom prije riječi dok su se drugi smješkali i tiho pitali za savjete, treći su pitali za zamjenuu teme.

Talenat je bitan ali rad je najbitniji, moja impresija je da sam podijelila dan s djecom koja žele da rade, raduju se da rade,a da mene pitate, htjeli su još ostati da pišu što me je neizmjerno obradovalo i što pokazuje uspjeh knjihovih učitelja/nastavnika.

Svi smo uvjek voljeli da gubimo časove na „račun“ neke radionice ali sam imala utisak da su zaista istinski htjeli da ostanu, a ta sreća i osjećaj me je na neki način ganuo.

Vratiti se u bivšu školu je čudan osjećaj, moram priznati da je jako emotivan osjećaj kad vam bivši učitelj pomaže da se snađete među masom veselih osmjeha i kad vas bivša mentorka, koja je otkrila moj talenat toplo zagrli, i kaže par riječi koje se pamte za života.

Divno je sve  proteklo, nadam se da su djeca bila posle toga sretna.

Za moju bivšu školu, za moj grad Bar uvjek ću biti tu da pomognem, naravno po pitanju umjetnosti, odnosno mog zanimanja.

Dobila sam podršku od onih koji su me naučili zaista najbitnije lekcije, ovo što se meni desilo želim svakom djetetu, prije svega da nikad ne posustaje odnosno odustane, tek onda  će iz trnja neravnih puteva da  napravi najdivniju ružu.

Završiću sa par citata „Malog pinca“

„Samo djeca znaju šta traže“

 „Djeca moraju mnogo toga praštati odraslima.“

  „Za sve ljude zvezde ne znače isto. Za jedne, koji putuju, zvezde su vodiči. Za druge, one su samo male svetiljke. Za učenjake, one su problemi. Za mog poslovnog čoveka one su bile zlato.“

„Vrijeme koje si uložio oko svoje ruže čini tu ružu tako dragocenom.“

 

Zahvaljujem na toplom prijemu, budućoj saradnji, divnim klincima, koji su zaista male ruže koje su na putu da otkriju svoje talente.

Srdačno,

Slavica Milošević

 

 

 

 

 

More news